Brabants dialect op de bühne tijdens 'Hier meude laache'

  Cultuur

Cor Swanenberg, Riny Boeijen en oud-Heeschenaar Henk Janssen zijn zondag 22 januari 2017 in Cultureel Centrum De Pas in Heesch met hun programma Hier meude laache. Tijdens het optreden, dat muzikaal omlijst wordt door accordeonist Henk Verhagen en bassist Emile Böink, vertellen zij op een gemoedelijke manier allerlei boeiende verhalen in Brabants dialect.

Oss - Een gezellig programma met Brabantse verhalen. Dat krijgen bezoekers van De Pas zondagmiddag 22 januari voorgeschoteld. De voorstelling begint om 14.30 uur.

Onbetwiste nummer één

Alleskunner Cor Swanenberg, die onlangs gelauwerd werd met de Brabant Bokaal 2016, is niet alleen als auteur maar ook als verteller de onbetwiste nummer één in de wereld van de Brabantse dialecten. Hij presenteert het programma op een plezierige manier en brengt tevens een paar van zijn allermooiste verhalen uit zijn enorm grote en unieke repertoire.

Vertelselkes

Zijn secondanten zijn Riny Boeijen en Henk Janssen. Oud-Berghemnaar Riny Boeijen ontving voor zijn prachtige verhaal Noes, dat voor het eerst gepubliceerd werd in het Brabantse Boekenweekboek 2014, de prestigieuze Willem Ivenprijs. En werd in 2016 bovendien tijdens het Brabantse Dialectenfestival zijn verhaal Zaddoek bekroond met de Brabantse Dialectpenning 2016. Een eer die Henk Janssen een editie eerder te beurt viel met zijn verhaal Durskes of chickies. Overigens verraste Janssen Heesch eerder al eens met het boekje Vertelselkes, over vèrkes èn aander goei volk.

Ook in dit programma passeren weer veel kostelijke verhalen de revue. Er valt, als je van Brabantse vertellingen houdt, van verhalen met ontroering en humor, tijdens deze voorstelling beslist veel te genieten.

De auteurs en vertellers treden belangeloos op en de opbrengst is voor de Stichting Brabants. De entree bedraagt 12,50 euro per persoon. Toegangsbewijzen zijn online te bestellen via de website www.de-pas.nl maar ook bij de theaterkassa van De Pas, geopend op maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 16.00 uur, alsmede één uur voor aanvang van de voorstelling. De Pas is telefonisch bereikbaar via (0412) 451634.

Meer berichten