Muzikaal cabaret zonder grenzen

  Cultuur

Oss - Enge Buren brengt muzikaal cabaret. De drie heren hebben alle grappen en grollen op een originele en uiterst creatieve manier in muziek, liedjes en acts vertaald. Hun programma bestaat uit komisch gearrangeerde covers, persiflages van bekende pophits tot zeer sprekende eigen nummers.

Van hilarisch tot ontroerend. Allerlei verschillende muziekstijlen worden in de strijd gegooid. Met hun drie goede zangstemmen maken ze van elke voorstelling een uiterst gevarieerde en vermakelijke show. Een feest van herkenning, aangevuld met verrassende wendingen. Met aanstekelijk enthousiasme bespeelt Enge Buren het publiek.

Ruk! is de titel van deze show. Zo lijkt de muzikale voorliefde van vrouwen anders dan die van mannen. En lijkt er zoiets te bestaan als typische 'vrouwen-' en echte 'mannenmuziek'. Maar is het zo dat ze geen ruk van elkaars muziek begrijpen? Waarom raakt zij meer verrukt door de harmonie en romantiek, waar hij meer neigt naar bonkende ritmes en vocaal geweld? Of is deze stelling slechts gebaseerd op een generaliserend vooroordeel en zijn Enge Buren totaal van de pot gerukt?

In hun nieuwe muzikale cabaretprogramma rocken de Buren als vanouds. Het publiek wordt meegezogen en even weggerukt uit het gestructureerde leven waar alles aan elkaar hangt van regels.

Zaterdag 28 januari in Theater De Lievekamp in Oss.

Meer berichten