Artist impressie van het museum met café Cunen na de verbouwing.
Artist impressie van het museum met café Cunen na de verbouwing.

Café Cunen opent deur naar méér samenwerking

  Cultuur

Oss - Het bestuur van Museum Jan Cunen tekende maandag 23 januari een samenwerkingsovereenkomst met Theater De Lievekamp, ROC de Leijgraaf en Van Gruijthuijsen Catering. Met deze partners gaat het museum nauw samenwerken om haar bezoekers een 'totaalbeleving' te bieden en Oss cultureel op de kaart te zetten. Het eerste resultaat: Café Cunen dat op 1 mei opent voor publiek.

Met Café Cunen krijgt Oss er op de locatie van Villa Constance, waar ook het museum is gevestigd, een bijzondere ontmoetingsplek bij. Je moet hier straks heerlijk kunnen genieten van een hapje en drankje met uitzicht op het stadspark.

In Café Cunen is iedereen van harte welkom; wel of niet gecombineerd met een bezoek aan een tentoonstelling. Gasten kunnen kiezen voor een kop koffie of thee, een heerlijke lunch bereid met streekproducten of een hapje en een drankje tijdens het borrelmoment. Het café gaat wekelijks van dinsdag tot en met zondag open.

Cultureel Oss op de kaart

Museum Jan Cunen wil de samenwerking in de komende jaren steeds verder uitbouwen en daarmee zowel het museum als heel cultureel Oss stevig op de kaart zetten. Samenwerken met Theater De Lievekamp is hierin een belangrijke stap. Het museum en het theater kunnen elkaar op veel vlakken versterken, vinden zakelijk directeur Margo Elemans van Museum Jan Cunen en directeur Coen Bais van Theater De Lievekamp. "We starten met het inzetten van de kennis en expertise van het theater om Café Cunen succesvol te exploiteren. Vervolgens bouwen we dit op cultureel vlak uit."

Van Gruijthuijsen Catering gaat de events van het museum culinair ondersteunen. Daarnaast lopen nu de voorbereidingen voor het behalen van het predicaat 'Erkend leerbedrijf'. Talentvolle leerlingen van ROC de Leijgraaf kunnen dan in het museum en het café opgeleid en begeleid worden.

Meer berichten