Cinderella door musicalgroep TBL

  Cultuur

Oss - De musicalgroep van het Titus Brandsmalyceum, onderdeel van Het Hooghuis te Oss, brengt de musical Cinderella in Theater De Lievekamp. De voorstellingen zijn vrijdag 17 februari om 20.15 uur, zaterdag 18 februari om 20.15 uur en op zondag 19 februari om 14.00 uur. De voorstellingen vinden plaats in theater De Lievekamp te Oss. De kaartjes zijn te koop aan de kassa van het theater of via de website www.lievekamp.nl. De kaartjes kosten € 13,50 per stuk (2e rang) en € 15,50 (1e rang).

Ruim 110 leerlingen hebben in januari 2016 deelgenomen aan de audities. Ruim 70 leerlingen, verdeeld over de zanggroep en de dansgroep, zijn vervolgens door de audities gekomen. Onder leiding van het artistieke team, Floor-Anne van Vliet (regie/zangcoach) en Stanley Stokkermans (muzikaal leider/dirigent) hebben onze leerlingen wekelijks gerepeteerd. De choreografie van zowel de dansgroep als van de spelgroep is in handen van Mieke de Jong.

Cinderella is een musical met muziek van Richard Rodgers en teksten van Oscar Hammerstein. Het verhaal is gebaseerd op het sprookje Assepoester, met name de Franse versie door Charles Perrault.

Het verhaal gaat over een jonge vrouw die gedwongen door haar wrede stiefmoeder en stiefzusjes hard moet werken en slecht behandeld wordt. Ze droomt van een beter leven. Met de hulp van de goede fee, haar peetmoeder, wordt Assepoester omgetoverd tot een elegante jonge dame om naar het bal te gaan waar ze de prins ontmoet. Om klokslag 12 uur is het voorbij en bij het verlaten van het bal verliest Assepoester haar glazen schoentje. De prins vindt het schoentje en gaat op zoek naar degene die het schoentje past. Zal hij haar vinden?

De leerlingen zijn afkomstig uit Oss, Heesch, Berghem, Ravenstein, Nuland, Geffen, Nistelrode, Lith, Megen, Schaijk en Alphen. Ook achter de schermen zijn leerlingen, oud-leerlingen en moeders van onze leerlingen actief als stage-hands, kleedsters, volgspotters, bij de grime of als coupeuse. Op onze website is al een kijkje achter de schermen van de repetities te zien -> http://www.hethooghuis.nl/tbl/leerlingen/musical+tbl/cinderella. Na vele succesvolle voorstellingen de laatste jaren als "Hairspray" en “Foxtrot” zet de TBL musicalgroep de traditie voort met “Cinderella”. In april 2018 zal de volgende musical van het TBL in het theater te zien zijn.

Meer berichten