Logo desleuteloss.nl


Foto: Hugo van der Zande
Kijk naar Toen

Oogsttijd in Oss

  Historie

OSS - Iedere foto vertelt zijn eigen verhaal. Het mooist zijn echter de persoonlijke verhalen die er achter schuil gaan. Die willen we lezen! Was jij erbij toen de fotograaf afdrukte? Laat het ons weten en 'schrijf geschiedenis'! De rubriek 'Kijk naar Toen' is een productie van het Brabants Historisch Informatie Centrum (BHIC), in samenwerking met De Sleutel. Reageren kan via www.bhic.nl, bel (073) 6818500 of mail via kijknaartoen@bhic.nl.

Het is een prima aardappeljaar. Tevreden kruipen Jan en Jaantje van Lieverloo over hun land om de oogst binnen te halen. Deze foto lijkt ons niet erg oud, maar dit tafereel is inmiddels toch wel verbannen naar volkstuin, hobbykas of een enkele biologische tuinder. De meer traditionele kweker haalt zijn piepers tegenwoordig toch gewoon machinaal van het land.

Bent u nog van de generatie met een groentetuin? Van het avonden lang met het hele gezin erwtjes doppen aan de keukentafel, het met een handmolentje snijden van de boontjes, het strippen van de aalbessen, of zelfs van het wecken van fruit en groentes? Dan vertel ons eens hoe dat eraan toeging. Gezellige avonden vol verhalen, of dapper doorbuffelen omdat het nu eenmaal moest?

Deel jouw herinneringen! Reacties graag via de digitale geschiedenisboekjes, te vinden via www.bhic.nl/oss. Benieuwd naar reacties op de vorige foto? Ga naar de website www.bhic.nl/verhalen en zoek op 'Kijk naar Toen'.

Meer berichten
Shopbox