Heesche heemkundekring maakt boek over middenstand: 'Van brier tot brier'

  Historie

HEESCH - Heemkundekring 'De Elf Rotten' uit Heesch brengt medio juni een boek uit over de geschiedenis van de Heesche middenstand met de titel 'Van Brier tot Brier. De geschiedenis van een winkelstraat Heesch'. De fotowerkgroep van de heemkundekring is jaren bezig geweest met het uitzoeken van foto's, documentatie en allerlei informatie over de middenstanders in 't Dorp in de afgelopen 150 jaar.

De resultaten zijn samengebracht in een fullcolour boek met foto's, reclame-uitingen en begeleidende teksten. Belangstellenden kunnen via voorintekening een boek bestellen. 'Van Brier tot Brier' beschrijft de geschiedenis van de ondernemers aan de Rijksweg, thans 't Dorp in Heesch. Aan de hand van foto's van de huidige en verdwenen panden wordt verteld wie daar welke bedrijvigheid uitvoerde. De Rijksweg wordt langsgelopen van de Hisse Barriëre (gesloopt) tot de Geffense Barriëre (ruïne). Vandaar de titel van het boek. Het boek wordt uitgebracht met harde kaft en heeft een uitgebreide index. Het boek kost 20 euro bij voorintekening, na verschijning kost het 22,50 euro.

Het boek kan besteld worden bij voorintekening. Daarvoor dient voor 1 mei per exemplaar 20 euro overgemaakt te worden op rekening NL22 RABO 012 000 3015 t.n.v. Heemkundekring de Elf Rotten te Heesch met vermelding van naam en adresgegevens. 'Van Brier tot Brier' kan vanaf medio juni opgehaald worden. Ophalen kan in ieder geval op zondag 24 juni in de Heemschuur in Heesch.

Meer berichten