Foto: Mathilde Min
Kijk naar Toen

Kijk naar Toen: Wachten op de fabriek

  Historie

Iedere foto vertelt zijn eigen verhaal. Het mooist zijn de persoonlijke verhalen die achter zo'n foto schuilgaan. En daar zoeken wij naar. Was jij erbij toen de fotograaf afdrukte? Weet je nog wat er gebeurde? Vertel het ons en 'schrijf geschiedenis'. De rubriek 'Kijk naar Toen' is een productie van het Brabants Historisch Informatie Centrum (BHIC) in samenwerking met De Sleutel. Reageer op deze foto via het digitale geschiedenisboekje over Schaijk: www.bhic.nl/schaijk, telefonisch op (073)6818500 (op werkdagen) of per mail via kijknaartoen@bhic.nl.

Schaijk - Dit fraaie pand uit 1910 was het huis van de directeur van stoomzuivelfabriek St. Jozeph. Die fabriek werd in 1913 geopend en in dat jaar ook trad de eerste fabrieksdirecteur aan. Betekent dit dat het huis oorspronkelijk voor iemand anders gebouwd werd, of woonde directeur Besseling hier meteen vanaf 1910, wachtend tot de fabriek zou worden opgeleverd? Wie weet hier het fijne van? Besseling werd in 1916 opgevolgd door directeur Peters, die het tot 1952 vol zou houden. Kort daarna, in 1955, sloot St. Jozeph de poorten. De directeurswoning werd vervolgens in ieder geval vanaf midden jaren 60 een kappersbedrijf. Wie weet iets over de tussenliggende jaren? Deel je herinneringen aan die ons nu nog onbekende bewoners, aan kapper Peeters, aan directeur Peters, of aan het werken bij zuivelfabriek St. Jozeph. We hopen op reacties!

Vertel jouw verhaal op www.bhic.nl/schaijk en kijk bij 'Kijk naar Toen'. Benieuwd naar reacties op de vorige foto? Ga naar www.bhic.nl/verhalen en zoek op 'Kijk naar Toen'.

Meer berichten