Fotopersbureau Het Zuiden, collectie BHIC
Kijk naar Toen

Oss' trots: de Wilgenstraat

  Historie

Iedere foto vertelt zijn eigen verhaal. Het mooist zijn de persoonlijke verhalen die achter zo'n foto schuilgaan. En daar zoeken wij naar. Was jij erbij toen de fotograaf afdrukte? Weet je nog wat er gebeurde? Vertel het ons en 'schrijf geschiedenis'. De rubriek 'Kijk naar Toen' is een productie van het Brabants Historisch Informatie Centrum (BHIC) in samenwerking met De Sleutel. Reageer op deze foto via het digitale geschiedenisboekje over Oss: www.bhic.nl/oss, telefonisch op (073)6818500 (op werkdagen) of per mail via kijknaartoen@bhic.nl.

OSS – Het is voorjaar 1966 en we kijken naar een nét opgeleverde Osse nieuwbouwwijk. Deze foto van, vermoedelijk, de Wilgenstraat stond in het "Weekblad Bouw". Met reden, want we zien inderdaad een best bijzonder straatje: niet het gebruikelijke gesloten front, maar speelse blokjes van drie of vier woningen. De TV-antennes ontbreken uiteraard niet, maar er zijn minder antennes dan adressen. Een vroege gemeenschappelijke voorziening?

Hopelijk zijn er nog échte Ossenaren die ons meer kunnen vertellen en hun trots met ons willen delen. Op de foto zien we ook een clubje sportief geklede kinderen. Klaar voor de sportdag van school? Onder begeleiding van de twee dames op de fiets? Wie kan ons daar nog iets over vertellen? We hopen op reacties! Vertel jouw verhaal bij deze foto op www.bhic.nl/oss en kijk bij 'Kijk naar Toen'. Daar kun je deze foto ook in het groot bekijken én zie je hoe deze plek er nu uitziet. Benieuwd naar reacties op de vorige foto? Ga naar www.bhic.nl/verhalen en zoek op 'Kijk naar Toen'.

Meer berichten