Provincie Noord-Brabant (Wies van Leeuwen), collectie BHIC
Provincie Noord-Brabant (Wies van Leeuwen), collectie BHIC (Foto: Provincie Noord-Brabant (Wies van Leeuwen), collectie BHIC)
Kijk naar Toen

Kijk naar Toen: Beste terras van Brabant

  Historie

Iedere foto vertelt zijn eigen verhaal. Het mooist zijn de persoonlijke verhalen die achter zo'n foto schuilgaan. En daar zoeken wij naar. Was jij erbij toen de fotograaf afdrukte? Weet je nog wat er gebeurde? Vertel het ons en 'schrijf geschiedenis'. De rubriek 'Kijk naar Toen' is een productie van het Brabants Historisch Informatie Centrum (BHIC) in samenwerking met De Sleutel. Reageer op deze foto via het digitale geschiedenisboekje over Ravenstein: www.bhic.nl/ravenstein, telefonisch op (073)6818500 (op werkdagen) of per mail: kijknaartoen@bhic.nl.

Ravenstein – Vorig jaar werd het nog uitgeroepen tot het beste terras van Brabant: het terras, pal aan de Maas, van 't Veerhuis. Toen deze foto gemaakt werd, in 1981, zag het er daar nog wel wat anders uit. De weg over de Maasdijk lijkt dichter tegen het restaurant aan te liggen en de uitbouw met daarboven de balkons ontbreekt. Wat verdwenen is en toch een zekere charme had, zijn de lampen aan de voorgevel. Roept deze foto van ruim 35 jaar terug herinneringen bij je op? Was jij kind aan huis bij 't Veerhuis of verdiende je er misschien de kost? Kun jij nog iets vertellen over hoe het hier (nog) vroeger was? Wie werkten en woonden hier bijvoorbeeld? En dat terras aan de overkant, was dat er toen ook al? We hopen op reacties! Vertel jouw verhaal via het digitale geschiedenisboekje over Ravenstein: www.bhic.nl/ravenstein en kijk bij 'Kijk naar Toen'. Benieuwd naar reacties op de vorige foto? Ga naar www.bhic.nl/verhalen en zoek op 'Kijk naar Toen'. Foto: BHIC

Meer berichten