Foto: Fotopersbureau Het Zuiden, collectie BHIC: 1657-000002
Foto: Fotopersbureau Het Zuiden, collectie BHIC: 1657-000002 (Fotopersbureau Het Zuiden)
Kijk naar Toen

De auto van m'n opa

  Historie

NULAND - We zien twee bevoorrechte kinderen die meneer en mevrouw Van Heereveld de hand mogen schudden in Nuland bij de installatie van de nieuwe burgemeester. Rechts is nog net een klein stukje van een prachtige oude auto in beeld. Op andere foto's van de feestelijkheden is het kenteken dat hier slechts gedeeltelijk te zien is, in zijn geheel te lezen; er staat N-60901. Op de BHIC-website www.deautovanmnopa.nl kun je vinden dat die nummerplaat in 1944 verstrekt is aan de heer Hanegraaf uit Nuland én vind je zelfs meerdere foto's uit die tijd.

Ook van vele andere vroege auto's en motoren uit Nuland, Oss en andere dorpen in de omgeving bekijk je op deze website de foto's en verhalen. Tussen 1906 en 1951 zijn een kleine 100.000 kentekens in Brabant op naam uitgegeven. Zo'n Brabants kenteken begon met een N-, gevolgd door een getal. Bij nagenoeg al die kentekens weten we de naam en de woonplaats van de eigenaar en al die gegevens zijn op de website te vinden.

Echt leuk wordt het natuurlijk als er ook een foto van de auto of motor is, die we kunnen laten zien. Van veel voertuigen (en hun eigenaren) hebben we al een kiekje. Mensen waren trots op hun nieuwe vervoermiddel en wilden dat natuurlijk ook laten zien! Er zijn dan ook vast veel 'schatten' te ontdekken in particuliere fotoalbums. Dus duik in je familiealbums en kijk of daar foto's van auto's of motoren in zitten van vóór 1951. Stuur ze op, mét het verhaal van de auto van je opa (of oom of tante…) via www.deautovanmnopa.nl.

Meer berichten