Logo desleuteloss.nl


De Lionsclub realiseert reanimatie- en AED-trainingen bij Het Hooghuis locatie TBL.
De Lionsclub realiseert reanimatie- en AED-trainingen bij Het Hooghuis locatie TBL. (Foto: Lionsclub Oss-De Maashorst)

Dienstbaarheid staat Lionsclub Oss-De Maashorst na aan het hart

  Human Interest

OSS - Netwerken en tegelijkertijd iets toevoegen aan de Osse gemeenschap. Dat is in een notendop waarmee Lions Club Oss-De Maashorst zich bezighoudt. Bekend is de jaarlijkse boekenbeurs bij locatie Titus Brandsma Lyceum van Het Hooghuis maar de Lions Club doet meer. De club verzorgt bijvoorbeeld reanimatie- en AED-trainingen aan scholieren in het Osse voortgezet onderwijs en organiseert jaarlijks Samen aan Tafel. Met de actie 'Genieten met je Hart' zet de servicevereniging wijn om in ritten voor de wensambulance.

Wilma uit Oss had woensdag 28 juni een onvergetelijke dag. Ze ging met haar moeder en haar broer naar het Wildlands Adventure Zoo in Emmen. Dat klinkt niet zo bijzonder, voor Wilma is het haar grootste wens die in vervulling ging. Wilma is namelijk al 15 jaar beperkt in haar mobiliteit en is gebonden aan haar bed. De WensAmbulance Brabant bracht haar naar het dierenpark in Emmen en bood de hele dag professionele begeleiding.

De mooie dag en de inzet van de WensAmbulance werden mogelijk gemaakt door Gerard Braak, voormalig anesthesist bij Bernhoven en lid van Lions Club Oss-De Maashorst. Hij zette zijn cadeau dat hij bij zijn afscheid als anesthesist bij Bernhoven van de Lions kreeg om in een mooie rit voor Wilma met de WensAmbulance. Gerard had Wilma vele jaren als patiënt in het Bernhoven ziekenhuis en kende haar ook van haar jaarlijkse bezoek als genodigde van 'Samen aan Tafel'. Gerard staat volledig achter de actie 'Genieten met je hart' en de inzet van de WensAmbulance Brabant, hij kon daarom niet anders dan ervoor zorgen dat de wens van Wilma in vervulling kon gaan.

Genieten met je hart
Lions Club Oss-De Maashorst heeft nu ruim een jaar de actie 'Genieten met je hart', waarmee de club de WensAmbulance Brabant steunen. Met de verkoop van wijn worden er ritten van de WensAmbulance gerealiseerd. Via de website kopen wijnliefhebbers met een groot hart bij het Wijnhuis Oss een fles bubbels, rode wijn en witte wijn. De opbrengst van deze actie komt volledig ten goede aan Stichting WensAmbulance Brabant. Daarmee zijn er al negen ritten gefinancierd met een waarde van 2.500 euro en woensdag 28 juni, bij het ophalen van Wilma, is er een nieuwe cheque overhandigd van 1.650 euro voor zes nieuwe ritten in de regio.

AED-cursus voor scholieren
Lionsclub Oss-De Maashorst heeft van dichtbij meegemaakt hoe abrupt een hartstilstand een leven op zijn kop gooit. In de persoonlijke omgeving van een van de commissieleden zijn twee personen door een acute hartstilstand getroffen, een 52 jarige man en een baby van drie dagen. Zij hebben het overleefd door snel en adequaat optreden van omstanders en vrijwillige hulpverleners die via een SMS-alert van HartslagNu.nl razendsnel ter plaatse waren. De Lionsclub heeft deze gebeurtenissen aangegrepen om eerst binnen de eigen gelederen reanimatie- en AED-trainingen te verzorgen en sinds afgelopen schooljaar bij Het Hooghuis locatie TBL. Zo maakt de club een volgende generatie levensredders.

Reageer als eerste
Meer berichten