Logo desleuteloss.nl


Ravenstein straks

  Politiek

RAVENSTEIN - Voor de inwoners van Ravenstein en omliggende kernen is er woensdag 29 november een debatavond over maatschappelijke voorzieningen in hun woonomgeving. In december volgt een informatiebijeenkomst waar inwoners hun voorkeur kunnen uitspreken. Vóór de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2018 neemt het college van B&W een besluit.

Voor het afronden van de voorzieningenkaart is een aantal uitgangspunten opgesteld. Zo hebben maatschappelijke voorzieningen in bebouwde kom de voorkeur. Voordat de gemeente erin investeert moeten die voorzieningen 40 jaar oud zijn; de basisschool in Ravenstein (2003) en Onder d'n Plag (2012) gaan allebei nog lang mee; gemeenschapshuis Vidi Reo en sporthal De Hoge Graaf zijn ouder dan 40 jaar en toe aan renovatie of vervanging. Verder staat het gemeentebestuur open voor de semi-openbare bestemming van het Raadhuis voor TIR, vergaderen, ontmoeten, horeca, postkantoor en wonen.

De gemeente heeft voor Ravenstein en omgeving twee scenario's bedacht: spreiden of concentreren. Binnen het scenario 'spreiden' blijft Vidi Reo bijvoorbeeld in het stadje óf verhuist het gemeenschapshuis naar Het Hooghuis. Binnen het scenario 'concentreren' gaan beide voetbalclubs bijvoorbeeld in een cluster naar Onder den Plag, of er komen twee clusters: één in Ravenstein en één bij Onder den Plag. Binnensport en ontmoeten wordt kan gecombineerd op de Hoge Graaf op Den Ong.

reageer als eerste
Meer berichten
Shopbox