Foto: Jolien van Gaalen

Oss zoekt stipte stemmentellers

  Politiek

OSS - De gemeente Oss zoekt mensen die tijdens de gemeenteraadsverkiezingen op woensdag 21 maart 2018 de stembureau's willen bemannen en stemmen willen tellen.

Teamleden op een stembureau zien erop toe dat het stemproces eerlijk verloopt. Ze controleren stempassen, reiken stembiljetten uit en zien erop toe dat alles volgens de regels verloopt. Om te weten wat die regels zijn en om goed voorbereid te zijn, moeten aanstaande tellers een digitale training volgen een een toets succesvol maken.

Raadsleden uitgesloten
Wie op 21 maart 2018 minstens 18 jaar oud is kan zich aanmelden om als stembureaumedewerker aan de slag te gaan. Van hen wordt verwacht dat ze stressbestendig zijn, representatief, flexibel en nauwkeurig. Ook belangrijk: tellers mogen niet in de gemeenteraad zitten of commissielid zijn van de gemeente Oss.

De stembureau's in Oss zijn open van 07.00 tot 21.00 uur. Omdat het een lange dag is, heeft de gemeente Oss het werken in een stembureau opgesplitst in twee delen: een shift van 07.00 tot 14.00 uur en een shift van 14.00 uur tot 21.00 uur. Voor beide teams geldt dat zij aansluitend allemaal de stemmen tellen.

Vergoeding
Voor het bemannen van de stembureau biedt de gemeente Oss een vergoeding van 70 euro. Voor het tellen van de stemmen krijgen medewerkers 10 euro per uur. Dit dient te worden opgegeven bij de belastingdienst en/of uitkeringsinstantie.

Wie interesse heeft in de klus op het stembureau kan zich tot en met 22 december aanmelden via de website van de gemeente Oss. Men krijgt een bericht als hij of zij bij een stembureau of op de reservelijst is geplaatst.

Meer berichten
Shopbox