Nieuw college van Oss wil kansen zien en pakken

  Politiek

OSS - Het nieuwe college van burgemeester en wethouders van de gemeente Oss heeft vrijdag 8 juni zijn coalitieakkoord wereldkundig gemaakt. Het nieuwe bestuur, dat bestaat uit VDG, CDA, VVD en Beter Oss, heeft in zijn programma voor de komende vier jaar vooral oog voor 'maatwerk'. Verder gaat het nieuwe college steviger door met duurzaamheid.

Het coalitieakkoord 2018-2022 draagt de naam 'Kansen zien, kansen pakken' en bestempelt Oss in het voorwoord als 'een verbinding van veel verschillende gemeenschappen met elk eigen uitdagingen'. En: 'Als iets Oss typeert, is het een diepgewortelde cultuur van gemeenschapszin en ondernemerschap: handen uit de mouwen, samen aan de slag, sociaal veerkrachtig.'

Die typeringen keren terug in het coalitieakkoord waar het nieuwe bestuur aangeeft in te zetten op maatwerk. Oss wil vooral kijken naar wat nodig is, in plaats van wat mogelijk is. Een kleine greep uit het plan: het nieuwe college wil armoede en problematische schulden aanpakken en mensen met een uitkering aan betaald werk helpen. Het stadscentrum moet compact, verrassend, uitgesproken en bereikbaar zijn. Er komt meer cameratoezicht, direct gekoppeld aan een tijdelijk of specifiek doel. Met het stimuleren van zonne- en windenergie en ontmoedigen van gasgebruik wil Oss duurzamer worden. Het complete coalitieakkoord is te vinden op de website van de gemeente Oss.

Meer berichten