Logo desleuteloss.nl


Lion Kaak verhuist van De Graafschap naar FC Oss

  Sport

Oss - Lion Kaak (25) tekent een contract voor twee seizoenen bij FC Oss. De middenvelder komt over van De Graafschap en vervult na het vertrek van Dominique Kivuvu en Joep van den Ouweland de vacature als controleur. 

Kaak loopt al een tijdje mee in de voetballerij. Hij maakte namens De Graafschap zijn debuut in het seizoen 2010/2011 en speelde voor de Superboeren in de Ere- en Eerste Divisie. Ook droeg hij het shirt van AGOVV, Go Ahead Eagles en Achilles'29. Tussendoor maakte Kaak een uitstap naar Spanje, waar hij in het tweede elftal van Valencia speelde.

Wederzijds vertrouwen

Directeur Peter Bijvelds is zeer content met de komst van Kaak. "Lion is een geweldige controleur. Voor veel clubs uit de Jupiler League een versterking. Hij denkt verdedigend en heeft ook nog eens kwaliteiten aan de bal. Ik vind het prachtig dat deze kerel voor ons kiest uit de mogelijkheden die hij had. Daar spreekt vertrouwen uit, vertrouwen dat wij ook in hem hebben."

Aanjager

"Het gevoel was meteen juist", reageert de speler zelf. "De verhalen vooraf en de gesprekken waren goed, dus we hebben snel geschakeld." Voor Kaak ligt een belangrijke taak in verdedigend opzicht en dat ligt hem wel. Hij past naar eigen zeggen perfect in de Osse voetbalvisie. "FC Oss wil hoog druk zetten en daar kan ik als aanjager een flinke bijdrage in leveren. Als we wat meer onder druk staan, probeer ik ballen te veroveren en vervolgens de aanvallers in de omschakeling weg te sturen. Met links en rechts heb ik een aardige pass in de benen."

Centrale verdediger

Naast de komst van Kaak heeft het aantrekken van een centrale verdediger prioriteit voor Bijvelds. "We zijn in gesprek met ervaren speler. Ik hoop van harte dat we hem kunnen contracteren, want hij past perfect in ons plaatje als mens en speler."

DEAN VAN DER SLUYS BLIJFT

Eerder afgelopen week werd bekend dat FC Oss de linksback Dean van der Sluys (21) langer vastgelegd. De geboren Ossenaar zet zijn krabbel onder een nieuw contract van een jaar met daarin een optie voor nog één. Hij begint in juli aan zijn vierde seizoen in Osse dienst en speelde tot zover 43 wedstrijden (twee goals) in het rood-wit.

Blij met het vertrouwen

Van de voorgaande drie jaargangen was het seizoen 16/17 de meest moeizame. Van der Sluys moest lang genoegen nemen met een reserverol en kreeg pas onder bewind van Klaas Wels weer speelminuten toebedeeld. "Dat was lastig, maar gelukkig kon ik tijdens de laatste periode laten zien wat ik in huis heb", blikt de verdediger terug. "En dat positieve gevoel overheerst. Ik heb er een streep onder gezet en ik ben blij met het vertrouwen dat de club me geeft."

Aardige basis

Na de overeenkomst met Van der Sluys telt de voorlopige selectie van FC Oss 15 spelers. Onder hen de nieuwkomers Huseyin Dogan en Frenk Keukens. "Frenk ken ik nog niet, maar Huseyin is echt een goede speler", vertelt Van der Sluys over zijn kersverse collega's. "Zo staat er een aardige basis van jongens die al een tijdje samenspelen. Ik heb superveel zin in het nieuwe seizoen."

Reageer als eerste
Meer berichten