Logo desleuteloss.nl


FC Oss directeur Peter Bijvelds (links) met het nieuwe trainersduo op de foto.
FC Oss directeur Peter Bijvelds (links) met het nieuwe trainersduo op de foto.

Klaas Wels en Marcel van der Sloot vormen nieuw trainersduo FC Oss

  Sport

Oss - FC Oss heeft Klaas Wels aangesteld als nieuwe hoofdtrainer. Wels (43) maakte het seizoen 2016/2017 al als eindverantwoordelijke af en blijft deze functie bekleden. Clubicoon Marcel van der Sloot wordt zijn assistent. Het duo tekent een contract voor één jaar.

Wels zat de afgelopen zeven seizoenen als rechterhand in Oss op de bank en nam drie keer tijdelijk het roer over van een vertrekkende hoofdtrainer. Van maart tot mei presteerde hij behoorlijk als vervanger van François Gesthuizen.

Frisse wind

Wels liet een frisse wind waaien. Hij maakte weer een eenheid van de groep en wist hen – ondanks dat nacompetitie allang uit zicht was – tot het eind te motiveren. "Er ontstond een compleet andere dynamiek op de club", weet directeur Peter Bijvelds. "Op het veld en daarbuiten. Dat is knap. Ook oogstte hij lof vanuit de kleedkamer; de spelers waren zeer te spreken over z'n werkwijze." Na afloop van het seizoen werden de gesprekken met verschillende kandidaten, waaronder enkele prominente oefenmeesters, geopend. "Vervolgens zijn we tot de conclusie gekomen dat het duo Wels – Van der Sloot de beste oplossing binnen onze mogelijkheden is."

Oud-speler Van der Sloot assistent

Van der Sloot groeide tijdens zijn actieve loopbaan als speler uit tot publiekslieveling en is nog altijd all-time topscorer van de club. Later werd hij scout en komende zomer begint hij als assistent-trainer. Volgens Bijvelds vormt hij met Wels een ideale combinatie. "Marcel is een onafhankelijke denker. Die durft wel tegengas te geven als het moet. Bovendien heeft hij zijn sporen in de voetballerij dubbel en dwars verdiend. Ik ben blij dat een clubman als Marcel deze verantwoordelijkheid durft te dragen en ik vertrouw erop dat hij het samen met het team waar gaat maken."

Technisch kwartet

Keeperstrainer Wim Ribbens begint aan zijn derde seizoen in Oss. Binnenkort wordt de technische staf gecompleteerd door een tweede assistent. Mogelijk door een trainer die de opleiding Coach Betaald Voetbal volgt en stage moet lopen bij een profclub.

reageer als eerste
Meer berichten