Logo desleuteloss.nl


Algemeen directeur van F.C. Oss Peter Bijvelds staat trots in 'zijn' Frans Heesen Stadion. Achter hem zijn de werkzaamheden aan de nieuwe kunstgrasmat in volle gang. Foto: Dick Hubertus
Algemeen directeur van F.C. Oss Peter Bijvelds staat trots in 'zijn' Frans Heesen Stadion. Achter hem zijn de werkzaamheden aan de nieuwe kunstgrasmat in volle gang. Foto: Dick Hubertus (Foto: Dick Hubertus)

Interview met F.C. Oss-directeur Bijvelds: "Je moet een enorme passie voor voetbal en mensen hebben"

  Sport

OSS - Op de bank in het restaurant bij het Frans Heesen Stadion blijkt Peter Bijvelds (51) een makkelijk prater, een gepassioneerd man en een optimist. Als algemeen directeur van de eerste divisieclub maakt hij lange dagen. Hij vertelt: "We zijn weliswaar een klein bedrijf met een bescheiden jaaromzet van 1,6 miljoen euro, maar met een hele grote omgeving".

Door Dick Hubertus

"Iedereen heeft een mening over de club", vervolgt Bijvelds. "Het is een bedrijf met een grote publicitaire waarde. We zijn erg afhankelijk van de omgeving, Oss en omstreken. We werken met een klein budget en die constante worsteling met geld, daar moet je tegen kunnen".

Peter Bijvelds is geboren en getogen in Veghel. Hij speelde als laatste man onder andere voor Blauw Geel en voor Udi in de hoofdklasse. In 2013 verkocht hij zijn aandeel in de HOBIJ Groep, een uitzendbureau, en dat maakte hem financieel onafhankelijk. Toch is hij niet op zijn lauweren gaan rusten en gooit hij dagelijks zijn hele ziel en zaligheid in zijn werk bij F.C. Oss en maakt werkweken van 60 uur.

Diverse agenda
Peter vertelt: "Het leuke van deze baan is dat het werk heel divers is. Vanmorgen ben ik begonnen met een lang telefonisch gesprek met een collega directeur van een andere club over het eventueel aantrekken van een nieuwe speler. Nu heb ik dit interview, zo dadelijk ga ik met een nieuwe speler een appartement in Oss bekijken. Daarna heb ik een gesprek met een andere nieuwe speler, vervolgens spreek ik een potentiële nieuwe rugsponsor. Vanmiddag is er technisch overleg met de trainers. Later op de middag spreek ik een sponsor over het verlengen van het contract en vanavond ga ik met mijn vrouw Annelies uit eten met een bevriend echtpaar dat hier ook sponsor is."

Na een slok cappuccino vervolgt Peter Bijvelds: "De kunst is dat spelers, supporters en sponsors ons aantrekkelijk vinden. We zijn een gezonde, arme club. We hebben geen schulden, maar onze begroting moet omhoog. Ik moet meer inkomsten genereren, daarom ben ik ook op zoek naar een nieuwe hoofdsponsor. Je moet een enorme passie voor mensen en voetbal hebben om dit werk te kunnen doen. Bovendien houd ik er van om op een hoog podium te werken.

Lees hoe Peter Bijvelds de toekomst van F.C. Oss ziet in het volledige interview in De Sleutel van woensdag 26 juli.

1 reactie
Meer berichten