Logo desleuteloss.nl


Wereldrecord penaltynemen gevestigd in Oss

  Sport

OSS - Het is ze gelukt. Zwaluwen Jeugd Actie heeft vrijdag 15 september op het veld van SV TOP in Oss 2.475 penalty's achtereen laten nemen en daarmee officieel een vermelding in het Guiness World Book of Records bijeen geschoten.

De eerste penalty werd om 08.40 uur genomen door de wethouder van sport uit Oss, gevolgd door meer dan 2.000 scholieren, aangevuld met medewerkers van bedrijven uit de regio. Vrijwilligers van de Zwaluwen Jeugd Actie kwamen letterlijk uit het hele land en onder de internationals was er zelfs buitenlands bezoek.

André Ooijer vs. Nederlands Amputatieteam
Jackie Groenen, kersverse ambassadrice van de Zwaluwen Jeugd Actie nam niet alleen een penalty maar speelde ook een potje voetbal met de CP voetballers en André Ooijer tegen het Nederlands Amputatieteam. Ook diverse g-teams waren van de partij. Omstanders keken hun ogen uit en maaketen kennis met meerdere vormen van passend voetbal.

Rond 15.00 uur werd het nog even spannend of de lange rij wachtenden de laatste bui van de dag zouden trotseren maar gelukkig bleef iedereen op het veld en kon rond 17.00 uur het nieuwe wereldrecord worden gevestigd. Dat record nam Zwaluwen Jeugd Actie over van een voetbalclub uit Zuid-Afrika.

Passend voetbal
Doel van dit evenement is om aandacht te vragen voor de Zwaluwen Jeugd Actie en hiermee voor alle soorten van passend voetbal in Nederland. Het evenement was de start van een heel weekend in het teken van het passend voetbal op alle amateurverenigingen in Nederland.

reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox