Logo desleuteloss.nl


De selectie van FC poseert zoals de spelers dat gewend zijn, maar dit keer met tennisattributen in plaats van voetbaloutfit. Trainer Klaas Wels: "We hebben een leuke groep, ze spelen goed, werken hard en het is hartstikke leuk om daar leiding aan te geven". Foto: Dick Hubertus
De selectie van FC poseert zoals de spelers dat gewend zijn, maar dit keer met tennisattributen in plaats van voetbaloutfit. Trainer Klaas Wels: "We hebben een leuke groep, ze spelen goed, werken hard en het is hartstikke leuk om daar leiding aan te geven". Foto: Dick Hubertus (Foto: Dick Hubertus)

FC Oss slaat balletje bij OLTC Hartog

  Sport

OSS - Het is een mooie herfstmiddag als de voltallige selectie van FC Oss is neergestreken op het prachtig gelegen tennispark van O.L.T.C. Hartog aan de Aengelbertlaan. Ook de trainers, Klaas Wels en Marcel van der Sloot, hebben zich in tennistenue gehesen om een middagje lekker te tennissen.

Door Dick Hubertus

Een keer geen rondootje, afwerken op doel of andere trainingsvormen maar lekker met bal en racket in de weer in een bosrijke omgeving. In twee poules speelt iedereen vier partijen. Marcel van der Sloot is wedstrijdleider, speelt zelf ook mee en vormt een koppel met zijn 'baas' Klaas Wels.

Fanatisme is prachtig
O.L.T.C. Hartog voorzitter René de Haard ziet vanaf het terras dat het goed is en zegt: "Mooi om het enthousiasme en spelvreugde van die mannen te zien. Het fanatisme waarmee om elk punt wordt geknokt is prachtig". De vreugdekreten, lachsalvo's en hi-fives zijn niet van de lucht. Ook met die typische voetbalhumor houden de spelers elkaar scherp. Naarmate de wedstrijden vorderen wordt er steeds beter gespeeld, zien we langere en mooiere rally's en is het verbazend hoe sommigen die nog nooit hebben getennist al snel een aardige bal slaan.

Zo ook een van de drie Ossenaren uit de selectie: Eric Quekel. Hij zegt: "We halen dit seizoen goede resultaten en spelen ergens om. We hebben een hechte groep. Dat is onze kracht. Ook zo'n leuke middag als dit is heel belangrijk. Je ziet elkaar dan eens van een andere kant. Het wordt vaak onderschat, maar het is belangrijk dat je goed met elkaar omgaat. Zeker als het in de wedstrijd even minder gaat heb je elkaar nodig. Tot nu toe heb ik in de competitie pas één keer gescoord. Dat is te weinig. Behalve voetballen, studeer ik voor fitnesstrainer en werk bij Fitland en FitnessCentrum Heesch. En tennissen? Wel eens in de vakantie."

Wels en Van der Sloot versus De Sa en Van de Sande
Na afloop van de poulewedstrijden wordt duidelijk dat de finale gespeeld gaat worden door de trainers Klaas Wels en Marcel van der Sloot tegen het koppel Lesly de Sa en Roel van de Sande. Iedereen verhuist naar baan 1. De voltallige selectie neemt plaats op de tribune en ziet een prachtige en spannende finale. Na een lange en mooie rally springt Roel van de Sande van dolle pret tussen het publiek. Het blijft tot het einde spannend. Na het beslissende punt rennen 25 spelers de baan op om in een wilde vreugdedans de overwinning van Lesly en Roel mee te vieren.

Na afloop zegt Klaas Wels: "Het was een prachtige middag en een leuke onderbreking van de reguliere trainingen. Ik vind tennis, na voetbal, sowieso de leukste sport. Ja, het is mijn eerste jaar als hoofdtrainer. Ik geniet er elke dag van. Als je dit werk niet mooi vindt moet je heel gauw in de spiegel kijken om te zien wat je dan wel leuk vindt.

reageer als eerste
Meer berichten
Shopbox