Foto: Google Streetview

Energieneutraal honk voor MHC Oss

  Sport

OSS - Hockeyclub MHC Oss is bezig met de bouw van een nieuw clubhuis met kleedruimtes op sportpark De Rusheuvel in Oss. Dat is voor de hockeyclub een gelegenheid om energieneutraal te gaan. Met zo'n energieneutraal clubhuis bespaart de hockeyclub elk jaar bijna 17.000 euro aan energiekosten.

De gemeente OSs helpt MHC Oss om de extra kosten voor de installaties te betalen met een duurzaamheidsbijdrage van 45.000 euro voor de kleedaccommodatie en een lening van 85.000 euro voor het clubhuis. MHC Oss verwacht dat de investering in vijf jaar is terugverdiend. De nieuwe accommodatie is in mei 2018 klaar. Wethouder Van Geffen: "Het is de ambitie van de gemeente om in 2050 energieneutraal te zijn. Mooi dat een grote vereniging als hockeyclub MHC Oss het initiatief neemt om daar hun steentje aan bij te dragen. Een goeie stimulans om met gemeente en andere verenigingen te werken aan een energieneutraal sportpark Rusheuvel."

Energieneutraal in 2050
De gemeente Oss heeft de ambitie om in 2050 energieneutraal te zijn. Eén van de uitgangspunten is om bij renovatie of nieuwbouw een gebouw zo veel als mogelijk energiezuinig te maken. Dit geldt ook voor de kleedaccommodatie van MHC Oss. In 2015 maakte MHC Oss de plannen voor renovatie. Toen was een energiezuinig gebouw nog geen uitgangspunt. Dat gebeurt nu alsnog door het gebouw energieneutraal te maken en zonder gasaansluiting te bouwen. De duurzaamheidsbijdrage van de gemeente Oss komt overeen met andere bijdragen voor duurzame sportaccommodaties zoals bij MOSA'14 (Oijen) en Berghem Sport (Berghem).

Meer berichten




Shopbox