MRC breidt uit naar 10 met 25e editie Maasland Run Classic circuit

  Sport

OSS - Atletiekvereniging AV Oss '78 houdt dit jaar de vijfentwintigste editie van het Maasland Run Classic circuit; een reeks hardloopwedstrijden in Oss en omgeving over 5 of 10 kilometer. Met dit jaar de toevoeging van een wedstrijd in Heeswijk-Dinther groeit het aantal lopen naar tien. Het Maasland Run Classic circuit 2018 start woensdag 18 april met de Akkerenloop in Lith-Lithoijen.

Verder is er nieuwe naam voor de Tribuneloop, die verder gaat onder de naam Paul Petersloop. Dat doet AV Oss '78 op verzoek van de SP, als eerbetoon aan SP-icoon en medeorganisator van de Tribuneloop Paul Peters, die eind vorig jaar overleed.

Bij elke wedstrijd van het Maasland Run Classic circuit worden twee afstanden aangeboden: de 5 en de 10 kilometer. En voor de jongere hardlopers is er een jeugdloop over diverse afstanden. Het is mogelijk om met één wedstrijd mee te doen, maar ook met meerdere. Wie met minimaal zes wedstrijden meedoet, strijdt mee om een plek in het eindklassement. Wie met alle wedstrijden meedoet, krijgt een aandenken.

Voorinschrijven voor de wedstrijden van het MRC circuit is niet nodig. Bij elke loop kan, tot een kwartier voor aanvang van de wedstrijd, ter plaatse worden ingeschreven. De kosten voor deelname bedragen 4 euro. Meer info staat op de website van de Maasland Run Classic.

Meer berichten