Foto: Jarno van Santvoort

De Maasdijk wil succes op z'n minst evenaren

  Sport

OSS - De inschrijving voor de tiende editie van hardloopwedstrijd De Maasdijk op zaterdag 15 juni is geopend. De organisatie wil het succes van vorig jaar, met ruim 1.600 deelnemers, op z'n minst evenaren en houdt daarom het aantal wijzigingen beperkt. Zo blijven bijvoorbeeld de avondmarathon en de finish in het centrum van Oss.

Volgens voorzitter Jeroen Ulijn waren de deelnemers overwegend positief. "De Maasdijk werd met een 7,5 beoordeeld en daar mogen wij en de ruim vierhonderd meehelpende vrijwilligers trots op zijn. We zijn ook aan de slag gegaan met de verbetersuggesties die we hebben ontvangen van de deelnemers en vrijwilligers, met name om de wandeling meer cachet te geven."

Night run
De wandelaars vertrekken en finishen zaterdag 15 juni in het centrum van Oss, waarbij in samenwerking met de centrumondernemers de intocht weer een feestelijk karakter krijgt. De 5 kilometer die wederom start in Teeffelen wordt verplaatst naar een later moment op de avond, 22.00 uur en wordt daarmee een Night Run. Deelnemers worden uitgedaagd om zichzelf, alleen of in een groep lopers, op een spectaculaire of ludieke manier te verlichten en een spoor van lichtjes te trekken tussen Teeffelen en het Osse centrum.

Samenloop 
Als goed doel heeft De Maasdijk voor 2019 de Samenloop voor Hoop gekozen. Ulijn: "De Samenloop voor Hoop is een bijzonder evenement voor een bijzonder goed doel. In november is ons bestuurslid Ruud Vermeulen overleden aan kanker en wij willen graag via de Samenloop voor Hoop een bijdrage leveren aan de strijd tegen deze ziekte." Voorzitter Alphons Bakker van de Samenloop voor Hoop is verheugd dat de 10de Maasdijk dit goede doel ondersteunt. "De Maasdijk is net als de Samenloop voor Hoop een evenement voor en door de Osse gemeenschap en het is bijzonder dat evenementen elkaar op deze manier versterken."

Aanmelden als deelnemer of vrijwilliger voor De Maasdijk kan via de website www.demaasdijk-events.nl. Deelnemers die voor 31 januari inschrijven, krijgen korting.

Meer berichten