Coldenhoff (rechts) en Herlings bij de teampresentatie van TeamNL. Foto: KNMV/Bart Amsing
Coldenhoff (rechts) en Herlings bij de teampresentatie van TeamNL. Foto: KNMV/Bart Amsing (Foto: )

Heesche motocrosser Glenn Coldenhoff rijdt voor Oranje bij Motocross of Nations in Assen

  Sport

HEESCH - Motocrosser Glenn Goldenhoff uit Heesch is een van de vier rijders die geselecteerd is voor de Motocross of Nations (MXoN) van zaterdag 28 en zondag 29 september op het TT Circuit in Assen.

Samen met onder andere Jeffrey Herlings (links op de foto) vertegenwoordigt Glenn ons land in de zwaarste klasse. "Met Jeffrey Herlings en Glenn Coldenhoff hebben we twee wereldtoppers die uitkomen in het WK MXGP", zegt teammanager Patrice Assendelft. Verder bestaat TeamNL uit rijders Calvin Vlaanderen (MX2-klasse) en de de 18-jarige Eindhovenaar Roan van de Moosdijk.

Thuisrace
Voor TeamNL betekent de MXoN op het TT Circuit een thuisrace. Op het racecircuit wordt speciaal een crossbaan met tal van spectaculaire hellingen aangelegd. "Het is geen permanent circuit, dus niemand kent het. Dat is geen voordeel voor ons. Maar met 50.000 Oranjefans op de tribunes zullen onze coureurs net iets extra kunnen geven."

MX of Nations
De MX of Nations wordt gezien als de Olympische Spelen op het gebied van motocross. Ieder jaar wordt het kampioenschap in een ander land verreden. Zo'n veertig landen komen met hun beste coureurs naar Assen. Er wordt gereden in drie klasses: de MX1 (450cc), MX2 (250cc) en MX Open (450cc en 250cc). Elke coureur rijdt twee races. Hoe hoger de positie, des te minder punten ze krijgen. Het zwakste resultaat mag worden geschrapt. Het team dat de minste punten verzamelt is wereldkampioen.

Afgelopen jaar leverde Nederland tijdens de MXoN in de Verenigde Staten, met Jeffrey Herlings, Glenn Coldenhoff en Calvin Vlaanderen, een fantastische prestatie door als tweede te eindigen.

Meer berichten