Aanvaller Cas Peters (26) komt de gelederen van TOP versterken. Hij tekent voor twee seizoenen. Ook een nieuwkomer, niet in het shirt maar erop: mouwsponsor MD Stukadoors van Martijn Damen (links).
Aanvaller Cas Peters (26) komt de gelederen van TOP versterken. Hij tekent voor twee seizoenen. Ook een nieuwkomer, niet in het shirt maar erop: mouwsponsor MD Stukadoors van Martijn Damen (links). (Foto: )

Nieuwkomers en blijvers bij TOP Oss

  Sport

OSS - Tegen het sluiten van de transfermarkt kan TOP Oss, verassingen daargelaten, de rekening opmaken wat betreft blijvende spelers en nieuwe aanwinsten. TOP'ers Dennis Hettinga en Dylan Mertens blijven in Oss, Pieter Langedijk, Hennos Asmelash en Cas Peters komen de ploeg van Klaas Wels versterken. Verdediger Levi Opdam sluit op amateurbasis aan.

TOP Oss heeft proefspelers Dennis Hettinga en Dylan Mertens weten te binden. De verdediger en middenvelder blijven minimaal tot de zomer van 2020 bij de rood-witten.

Creatief
Hettinga (23 jaar) van Go Ahead Eagles. Daar kwam hij de laatste twee seizoenen 26 keer binnen de lijnen. "Dennis heeft een sterk karakter en hij is verdedigend op alle plekken inzetbaar", omschrijft directeur Peter Bijvelds zijn aanwinst. De 25-jarige Mertens is een aanvallende middenvelder van beroep. Hij speelde van 2014 tot 2018 bij FC Volendam en vorig seizoen voor Telstar. Bijvelds: "Hij voegt echt wat toe aan onze groep. Hij is fysiek sterk en vooral creatief. Van dat laatste kan de selectie wel wat extra's gebruiken."

Doelgericht
TOP Oss heeft ook aanvaller Pieter Langedijk (25 jaar) weten te strikken. De linkspoot uit Maassluis komt net als Hettinga over van Go Ahead Eagles en tekent voor één seizoen. Langedijk speelde sinds de zomer van 2017 in Deventer en kwam daar tot 54 duels. Langedijk is van nature een buitenspeler, maar ziet zichzelf ook in een systeem met twee aanvallers goed renderen. "Als lopende spits kan ik prima tot mijn recht komen. Ik heb veel diepte in mijn spel en ik ben doelgericht. Ook in het Frans Heesen Stadion heb ik al aardig wat goals gemaakt", bevestigt hij met een knipoog. "Snel tellend kom ik op zes doelpunten en ik hoop dat hier komend seizoen nog veel bij komen."

Scoren
"Pieter voegt iets toe wat we nog niet veel hadden: scorend vermogen. Hij heeft een goed schot en dat is mooi wapen rondom het zestienmetergebied", bevestigt Klaas Wels. De oefenmeester kan Langedijk op meerdere posities inzetten. "Met zijn kwaliteiten zou hij ook de hele linkerflank kunnen bestrijken en hij zou tussen de linies kunnen spelen."

Topspeler
Op huurbasis speelt Hennos Asmelash in het seizoen 2019/2020 in het rood-wit van TOP Oss. De 20-jarige verdediger wordt voor de tweede keer uitgeleend door ADO Den Haag. Tijdens de vorige jaargang speelde Asmelash 23 duels voor TOP en daarin maakte hij een uitstekende indruk. "Hennos was één van de sterkhouders tijdens de tweede competitiehelft", licht directeur Peter Bijvelds toe. "Wij denken dat hij kan uitgroeien tot een topspeler in de Keuken Kampioen Divisie. Hij is altijd onze eerste optie geweest om ons defensief te versterken en gelukkig is het gelukt om hem opnieuw te strikken."

Doelpuntenmachine
Als (voorlopig) laatste aanwinst treedt aanvaller Cas Peters toe tot de Osse ploeg. De 26-jarige spits maakt de overstap van FC Volendam en tekent voor twee seizoenen. Peters heeft vooral bij FC Emmen bewezen een doelpuntenmachine te zijn. Ook was hij in het verleden de nummer 9 van Go Ahead Eagles, FC Twente, De Graafschap. In totaal maakte hij 77 goals in 223 duels.

Tot slot is onlangs bekend geworden dat de 23-jarige verdediger Levi Opdam op amateurbasis aansluit bij Top Oss, in elk geval tot de winterstop. Opdam debuteerde in 2016 voor AZ in de Eredivisie en kwam later uit voor Go Ahead Eagles en het tweede team van Paris Saint Germain.

Matchday
Na een thuiswedstrijd tegen Jong AZ staat deze vrijdagavond weer een wedstrijd op de Osse mat gepland. Deze keer komen de Superboeren van De Graafschap naar het Frans Heesen Stadion. De aftrap is om 20.00 uur, kaarten zijn te koop via www.toposs.nl.

Meer berichten