Door het zien van een geitenschedel kunnen bezoekers leren wat een geit eet. Op een bordje onder de schedel staat: 'Ik ben een planteneter. Ik heb lange snijtanden waarmee ik planten afknaag."
Door het zien van een geitenschedel kunnen bezoekers leren wat een geit eet. Op een bordje onder de schedel staat: 'Ik ben een planteneter. Ik heb lange snijtanden waarmee ik planten afknaag."

Met huiselijke taferelen leren over de wonderen der natuur

  Toerisme

OSS - Bij Natuur en Milieu Educatiecentrum en Kinderboerderij De Elzenhoek opende woensdag 7 maart het Verwonderhuis. Dat is een educatieve ruimte, omgebouwd is tot huis. Jong en oud ontdekt hier allerlei wetenswaardigheden over de bijzondere dierenwereld. Spelenderwijs leren zij van alles over thema's als poep, afval, voeding, gedrag, vachten en liefde in het dierenrijk.

Met een knutselactiviteit opent het Verwonderhuis waarbij kinderen hun eigen houten verwonderhuisje voor thuis versieren. Wethouder Van der Schoot opent officieel de deuren, waarna iedereen het huis voor het eerst kan ontdekken.

Poep in de badkamer
De afgelopen maanden is hard gewerkt aan een nieuwe educatieve ruimte op De Elzenhoek: het Verwonderhuis. In dat bijzondere 'huis' is van alles te zien en te horen over de bijzondere dierenwereld. Zo ontdekken bezoekers in de woonkamer allerlei leuke weetjes over de afvalopruimers van het dierenrijk, in de keuken over hoe en wat dieren eten, in de badkamer over poep en badderen en in de slaapkamer over het liefdesleven van de dieren en waar dieren slapen. Bezoekers gaan op ontdekkingstocht door laadjes open te trekken, de telefoon op te nemen, pannen te openen, de wc-bril omhoog te doen en nog veel meer.

Door Elzenhoek ontwikkeld
Het Verwonderhuis is voor het grootste gedeelte zelf ontwikkeld door de medewerkers van De Elzenhoek. De Elzenhoek wilde graag een ruimte waar bezoekers ook tijdens koudere en nattere dagen naar binnen kunnen gaan om van alles te leren over het wonderlijke dierenrijk. Volgens de filosofie van De Elzenhoek onthouden kinderen (en hun ouders en grootouders) dingen beter als ze spelenderwijs leren. Alles in het Verwonderhuis is daarom op die manier opgezet. Zo laat De Elzenhoek zien hoe bijzonder de natuur is en dat we daar met zijn allen erg zuinig op moeten zijn.

De Elzenhoek biedt in haar NME-centrum en op de kinderboerderij laagdrempelige, aantrekkelijke en ervaringsgerichte natuureducatie voor de inwoners van Oss en de regio. De Elzenhoek stimuleert zo een positieve houding voor natuur en betrokkenheid bij de eigen leefomgeving.

Meer berichten