Een impressie van het Rondje Nuland in 2016. Ook dit jaar is er zondag 10 juni in Nuland muziek, gezelligheid en activiteiten voor de kinderen. Foto's: Rondje Nuland
Een impressie van het Rondje Nuland in 2016. Ook dit jaar is er zondag 10 juni in Nuland muziek, gezelligheid en activiteiten voor de kinderen. Foto's: Rondje Nuland (Foto: )

Rondje Nuland; dorp laat zich van zijn beste kant zien

  Toerisme

NULAND - Met muziek, marktkramen, straattheater en veel activiteiten laat Nuland zich zondag 10 juni van zijn beste kant zien tijdens de jaarmarkt Rondje Nuland. Om te blijven vernieuwen heeft het jaarlijkse evenement voor deze dertiende editie een noviteit; de pre-party.

Voordat Rondje Nuland zondag 10 juni begint, opent de pre-party op het Prins Bernardplein de festiviteiten. Die muzikale avond begint om 20.00 uur en brengt optredens van de band 'Fools' en zanger Frank van Etten in de Kiosk. DJ Tom verzorgt de verdere muzikale omlijsting van deze avond, die gratis toegankelijk is.

Streetfood
De volgende dag brengt Stichting Nuland Promotie vanaf 11.00 uur een mix van muziek en markt, terras en theater naar het dorpscentrum van Nuland tijdens Rondje Nuland, dat volgens de organisatie in het teken staat van genieten. Voor een ijskoud pilsje, een lekker wijntje of gewoon een glaasje fris zijn op meerdere locaties terrassen ingericht, waar men kan kijken en luisteren naar het entertainment. Daarnaast zijn er meerdere foodtrucks aanwezig, die hun streetfood aan de man brengen.

Zelfbedachte straatacts
Niet alleen op het gebied van eten en drinken is er veel te proeven, ook op het gebied van muziek valt er het een en ander te beleven. Harmonie Union speelt 's morgens een concert op de Kiosk aan het Prins Bernhardplein en diverse rondtrekkende blaaskapellen uit de regio brengen sfeer en gezelligheid. Die blaaskapellen worden door een jury beoordeeld, rond 16.00 uur wordt daarvan de uitslag bekend gemaakt. De bands 'Dr. BlouZz', 'Rolling Coaster' en 'Life Like' treden op verschillende podia op, dj's vullen die muziek al plaatjesdraaiend aan. Over de hele route worden bezoekers vermaakt door diverse artiesten die met straattheater een glimlach op hun gezichten toveren. Leerlingen van ROC Tilburg voeren bijvoorbeeld hun zelfbedachte straatacts uit.

Attracties en entertainment
Langs de route zijn ook veel activiteiten en attracties te vinden. Op het Raadhuisplein hebben kinderen de mogelijk om de strijd aan te gaan met 'de Gekkorun' een stormbaan van 25 meter waarmee ze hun krachten met andere kinderen kunnen meten. Op het Prins Bernhardplein is er voor de allerkleinste kinderen een 'Kinder Speel Park' naast de kiosk. Ook op het Prins Bernhardplein is er een kindertheatershow, waar bij vier shows de hulp van de kinderen nodig is om de opvoering tot een goed einde te brengen.

Verder voeren de Nowland Country Line Dancers een doorlopende show op van hun repertoire bij de Rabobank en staat er het terrein voor de Albert Heijn een rodeostier, waar de iets oudere jeugd zich op kan uitleven en met elkaar de competitie aangaat. Verder zijn daar demonstraties te zien van Sportstudio Share Fit en de Volksdansgroep.

Auto openknippen
Op het Kerkplein staat een draaimolen en er spellen waar men aan mee kan doen. De vrijwillige brandweer van Nuland staat op het plein opgesteld en geven demonstraties van onder andere het openknippen van een auto. De brandweer probeert daar ook nieuwe vrijwillige krachten te werven om het korps te versterken. Tot slot is buurtvereniging 'Duijn en Dael' er met een levensgrote sjoelbak en rad van fortuin en laat stichting Wadduwwa uit Vinkel zien hoe ze ontwikkelingsprojecten in Sri Lanka uitvoert.

Meer berichten