Foto:

Høken, housen en hossen op Maisfeest

  Toerisme

LOOSBROEK - Terwijl de meeste campings het seizoen afgesloten hebben en doende zijn om alles 'winterklaar' te maken, wordt in Loosbroek door voetbalvereniging WHV juist hard gewerkt aan het oprichten ervan. Een tijdelijke die iedereen met sleurhutten, tenten of andere 'dakjes boven het hoofd' gastvrij welkom heet én een 4-persoons Bed & Breakfast zodat boeren, burgers en buitenlui op vrijdag 9 november vanaf 21.00 uur los kunnen op Høken & Hakselen in Loosbroek.

Hét grootste Maisfeest van het land met een vat vol artiesten. Het is niet voorbarig om zelfs vooraf al te stellen dat hét grootste Maisfeest van Nederland vrijdag 9 november bij Lunenburg in Loosbroek, een mega-event is. Eentje die er om te beginnen op gericht is alle boeren uit binnen én buitenland die na weken keihard gewerkt te hebben om de mais van de velden te halen, en zelf enigszins 'gekneusd' zijn, nog een avond door te laten hakselen. Maar dan niet met goudgele mais, maar met goudgeel vocht of uiteraard een ander drankje. De keur van artiesten zorgen er verder voor dat het høken, housen en hossen wordt. Niet alleen voor boeren, maar ook voor burgers en buitenlui, die van harte welkom zijn om aan te sluiten in het feestgedruis.

'Mooie avond'
De Boetners, Het Foute Uur van Q-Music, De Paloma's, zanger Kafke, Capital Candy maar ook Feestcafé De Snor, dj Timmie Tirol, Otto Lagerfett en dj Daani staan garant voor plezier. Verder is ook 'ons' Priscil weer gestrikt voor nét dat beetje extra. Organisator Rob Lunenburg en zijn team verheugen zich enorm op alweer de vierde editie want: "De ervaring leert ons dat het een groot feest is. Voor de aanwezigen, maar ook voor ons want het is super om te zien hoe iedereen zich vermaakt", om te benadrukken: "Het is écht een hele mooie avond."

Blijven slapen
Deze hoeft niet besloten te worden met een taxi, fiets of ander vervoer naar huis want onder aanvoering van plaatselijke voetbalvereniging WHV wordt tijdelijk een camping gerealiseerd en worden de kleedlokalen omgetoverd in een Bed & Breakfast. Met een individueel campingticket, maar ook een vierpersoons 'Bed & Breakfast kaartje' worden alle 'vakantievierders' voor aanvang van het Maisfeest getrakteerd op een onbeperkt frietbuffet en de volgende ochtend staat er een ontbijtbuffet klaar. De 'ik blijf bij je slapen' kaartjes zijn géén toegangsticket voor het Maisfeest. Daar moet apart een kaartje voor aangeschaft worden. Kaarten voor het maisfeest en de overnachting zijn te koop via hokenenhakselen.nl.

Tot slot is er de garantie dat het een feest wordt, niet uitgesloten is dat sommigen zich de volgende ochtend wellicht ietwat 'gehakseld' voelen.

Meer berichten