Logo desleuteloss.nl


Bijna Thuis Huis viert bereik hoogste punt

  Zakelijk

OSS - De bouw van het toekomstige hospice 'Bijna Thuis Huis' aan de Koornstraat in Oss bereikt dinsdag 23 mei het hoogste punt. Dat moment wordt gevierd tijdens een ontmoeting op de bouwplaats tussen Stichting Vrijwilligers Palliatieve Terminale Zorg (VPTZ) Oss-Maasland, Brabant Wonen, vrijwilligers en hulpverleners..

De Osse stichtingen Terminale Thuishulp Maasland (TTM) en Bijna-Thuis-Huis de Oase zijn in 2014 gefuseerd naar Stichting Vrijwilligers Palliatieve Terminale Zorg (VPTZ) Oss-Maasland.. TTM begeleidde mensen in hun laatste levensfase thuis. Bij de Oase konden mensen terecht die niet thuis kunnen blijven, maar wel in een huiselijke omgeving hun laatste dagen willen doorbrengen. In de nieuwe gezamenlijke stichting blijft zowel de zorg thuis als in de hospice mogelijk.

Met de fusie willen beide vrijwilligersorganisaties hun krachten bundelen. In de nieuwe hospice, genaamd 'Bijna Thuis Huis', werken de twee organisaties straks samen als dé partij op het gebied van palliatieve zorg. Onder één naam, met één logo en op één locatie. Ook de onthulling van naam en logo gebeurt diezelfde dinsdagmiddag; een officieel moment dat de samenwerking tussen hospice de Oase en TTM visueel bekrachtigt.

Hoogste punt  
Momenteel wordt er op het terrein van de Oase hard gewerkt aan het nieuwe hospice. Het Bijna Thuis Huis zal een plek worden waar bewoners zich thuis voelen. "Opdracht was om een gebouw te ontwikkelen waarin de 'net als thuis' gedachte een grote rol speelt", zegt directeur Jan Verbeek. "Ofwel, terminale zorg in een huiselijke sfeer van rust, warmte en privacy, gericht op het verzachten van lijden. Met het toekomstige Bijna Thuis Huis bieden we samen persoonlijke aandacht en begeleiding met onze hulpverleners en vrijwilligers", aldus directeur Verbeek. 

De bouw verloopt volgens planning. Naar verwachting wordt het gebouw eind september opgeleverd. Begin november – in het weekend van 3, 4 en 5 november is de officiële opening. Een week later nemen de bewoners dan hun intrek in het nieuwe hospice.

Reageer als eerste
Meer berichten